Dieptrekken

Wat is het?
Dieptrekken, ook wel persen genoemd, is een manier van spaanloos vervormen. Met dieptrekken kunnen veel verschillende vormen in metaal worden vervaardigd. Wij bespreken de mogelijkheden van dieptrekken graag met u, evenals de voor- en nadelen ten opzichte van forceren en andere technieken.

Hoe werkt het?
Dieptrekken of persen gebeurt met een hydraulische of mechanische pers. Voor het dieptrekken wordt er een dieptrekgereedschap gemaakt in de vorm van het gewenste product. Dat gebeurt in eigen huis in de gereedschapmakerij van MD3. Dit gereedschap wordt op een dieptrekpers gemonteerd, die vervolgens een stuk plaatmateriaal in één of meer stappen in de gewenste vorm drukt. Het gereedschap is vastgemonteerd in de machine en draait niet rond, zoals bij forceren wel het geval is. Het resultaat is een holle kopie van het gereedschap.MD3 beheerst verschillende technieken van dieptrekken: conventioneel dieptrekken, stulptrekken, hydromechanisch dieptrekken en hydrovormen. MD3 adviseert u graag over welke techniek voor uw idee of product het meest geschikt is.

Wat kun je ermee?
Met dieptrekken kan MD3 diverse vormen creëren, bijvoorbeeld rond, vierkant, rechthoekig, driehoekig, ovaal en vele andere vormen. Voorbeelden zijn machineonderdelen, deksels, blikjes, verkeersborden, rechthoekige ovenschalen, brandstoftanks, wasbakken en vele andere producten en toepassingen. MD3 vertelt u graag meer over de talloze mogelijkheden van dieptrekken (persen).

Share This