Historie

MD3 is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis.

De basis van het bedrijf werd op 1 september 1964 gelegd door de heren Tadema en Duyster, die voorheen bij een verlichtingsfabrikant werkten. Gezamenlijk namen zij de afdeling voor het forceren van de vele soorten eigen lampenkappen over. Jaren later nam de heer Tadema om gezondheidsredenen afscheid. In 1987 liet de heer Duyster de bedrijfsnaam veranderen naar B. Duyster Forceerbedrijf B.V. (afgekort BDF). Ben Duyster breidde het productpakket steeds verder uit en werd al snel een gewaardeerd leverancier voor steeds meer industrieën.

Eind jaren ’80 kwamen de zoons Ron en Marcel Duyster in het bedrijf. Zij namen in 1998 het stokje over van hun vader en hebben gezorgd voor een vergaande automatisering van het productieproces. In 2001 werd het bedrijf verplaatst van de binnenstad van Amsterdam naar het bedrijventerrein Poldervlak in Almere. De naam werd gewijzigd naar MD3 – Metaaltechniek Duyster BV.

In 2002 nam MD3 Metaalwarenfabriek Fransen in Zwanenburg over. Fransen was gespecialiseerd in het dieptrekken (oftewel persen) van metaalproducten en werkte al jaren nauw samen met MD3. In 2003 is het gehele bedrijf verplaatst van Zwanenburg naar het bedrijfspand van MD3 in Almere. Vanaf dat moment konden de technieken forceren en dieptrekken (persen) op één locatie plaatsvinden, evenals vele andere metaalbewerkingstechnieken.

Share This